Fijn èn gezond!

Een hot tub is niet alleen erg fijn, maar biedt ook enkele gezondheidsvoordelen. Dit maakt een hot tub een uitstekende investering in zowel je fysieke als mentale welzijn. Enkele voordelen ven de hottub zijn:

  • Verbeterde bloedcirculatie: De warmte van het water zorgt ervoor dat de bloedvaten verwijden, wat kan helpen bij het verbeteren van de bloedcirculatie. Dit kan helpen bij het versnellen van het genezingsproces en het verminderen van ontstekingen.
  • Een betere nachtrust: Misschien ken je het wel… na een uurtje in een bubbelbad of een paar rondjes sauna, voel je heerlijk ontspannen en loom aan. Klaar om je bed in te duiken. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat een warm bad de temperatuur van je lichaam tijdelijk verhoogt. Wanneer je uit het bad stapt, verlaagt je lichaamstemperatuur weer, wat leidt tot een gevoel van slaperigheid.Een onderzoek uit 2019 gepubliceerd in “Sleep Medicine Reviews” heeft aangetoond dat proefpersonen die een warm bad namen, 1-2 uur voor het slapengaan, zowel sneller insliepen als een betere algehele nachtrust hadden.
  • Een mooiere huid: Onderzoek heeft aangetoond dat thermische baden de porieën kunnen en daardoor kunnen zorgen voor een diepe reiniging van de huid.
  • Pijnverlichting: Het warme water van hot tubs kan ervoor zorgen dat (spier) pijn wordt verlicht. Ook voor (chronische) rugpijn en hoofdpijn biedt de ondersteuning en warmte van het water mogelijk een verlichting van de klachten. Door ontspanning van de nek en schouders vanwege de warmte, kan een hottub-sessie ook verlichting bieden voor migraine en andere vormen van hoofdpijn.
  • Een verbeterde stemming: Een winteravondje binnen voor de tv of achter een computerscherm, of heerlijk onder de sterren in een warme hottub ? Reken maar dat het laatste beter is voor je stemming! Een mens is niet gemaakt om binnen te zijn en een hottub kan je zeker helpen om, met name in de winter, je “buitentijd” met uren per week te verhogen!

 

Wanneer niet in de hottub…

Hoewel hottubs veilig en gezond zijn, bestaan er situaties waarin het verstandig is om (even) niet in de hottub te gaan of wanneer voorzichtigheid geboden is. Zo wordt zwangere vrouwen afgeraden om hottubs te gebruiken, vooral tijdens het eerste semester van de zwangerschap. Mensen met lage bloeddruk of hart- en vaatziekten dienen voorzichtig te zijn met hoge temperaturen en hun bloeddruk in de gaten te houden. Door de warmte van de hottub zetten je bloedvaten immers wat uit, wat leidt tot een tijdelijke verlaging van de bloeddruk.

Tot slot wordt het gebruik van hottubs afgeraden wanneer je lijdt aan een (acute) infectie of last hebt van koorts.

Onze nieuwsbrief

Meer tips, nieuws, aanbiedingen en inspiratie ontvangen over hottubs?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!